USP 1
USP 2
USP 3
USP 4

Klantenservice

Twijfelt je wat er moet gebeuren?
Wanneer je met de fiets langskomt, kunnen we meestal meteen zien wat er aan de hand is. We zullen uitleggen wat we kunnen doen, wanneer de fiets weer klaar is en wat het gaat kosten. We sleutelen aan fietsen van alle kwaliteitsmerken en zoveel mogelijk gaat in overleg.

 

Toch meer informatie nodig?
Bel ons of gebruik het contactformulier hier onder.

 

LiebesRad | Hoogstraat 151a | 5615PC Eindhoven | 06 33086686 | di-vr 09-18u | za 10-17u

Contact form

* Verplichte velden

Informatie

LiebesRad

Hoogstraat 151 a
5615 PC Eindhoven
Nederland Open in Googlemaps

Cargo Sport Commuter Cycles
Voor wie vooruit wil >>


Veelgestelde vragen

Vaak gestelde vragen

1.1 Repareren jullie alle fietsen? 

Onze werkplaats is ingericht voor de meest moderne fietstechieken gebruikt op sport en sportieve fietsen. Vanwege de grote vraag aan dit onderhoud hebben we afgelopen jaar besloten ons hier uitsluitend op te richten. De fietsindustrie is een goed georganiseerde chaos en het is soms moeilijk aan te geven waar deze tak van sport begint of eindigt. Grofweg kunnen we zeggen dat we alle fietsen met een derailleur, een Gates Belt, Alfine en of schijfremmen onderhouden. Aan fietsen met gesloten kettingkasten en terugtrapremmen werken we helaas niet meer.  

1.2 Mijn derailleur versnelling schiet door als ik aanzet, wat kan dit zijn?

Dit kan verschillende oorzaken hebben, het meest voorkomende is dat de versnelling waar het meeste op gereden wordt zo ver versleten is dat de ketting de tandwieltjes overslaat. Wil je dit zeker weten, kom langs dan kunnen wij je uitsluitsel geven.

1.3 Als ik een fiets bij jullie koop, kan ik dan mijn oude fiets inruilen? :

Wij doen normaliter niet aan inruil of inkoop, echter als u uw fiets bij ons in onderhoud heeft weten wij wat voor inruilwaarde wij aan uw fiets kunnen toekennen en kunnen we kijken naar de mogelijkheden. Het is eigenlijk altijd gunstiger om de fiets particulier door te verkopen.

1.4 Ik hoor een kraak tijdens het aanzetten op de pedalen, wat kan dit zijn? :

Dit heeft soms een onderzoekje nodig om erachter te komen waar het probleem zit. Kom langs en wie weet vinden we het probleem direct. Een kraak kan in de volgende onderdelen zitten, pedalen, zadelpen, crankstel, trapas, body/freewheel, zadel/bevestiging, los zittend achterwiel, scheur in het frame. In het ergste geval moet een fiets dus grotendeels uit elkaar om een kraak te lokaliseren. Hoe dunner (carbon bijvoorbeeld) hoe groter de kans op een kraak.

1.5 Heeft een interne versnellingsnaaf van Shimano onderhoud nodig?

Het is aan te raden om een binnenwerk van een Shimano Versnellingsnaaf te dompelen. Afhankelijk van de hoeveelheid dagelijkse km's is dit meestal om de 2 jaar. 

1.6 Mag ik zelf onderdelen meebrengen?

Bij ons is het mogelijk om in overleg onderdelen aan te leveren voor een project. Vaak is het gewoon makkelijker om via ons aan onderdelen te komen.

1.7 Ik heb een frame besteld en wil deze graag op laten bouwen, kan dat?

Jazeker kan dat. Neem contact met ons op voor een offerte.

1.8 Ik heb een fiets met riemaandrijving, kan ik laten controleren of deze op de juiste spanning staat?

Voor Gates Carbon Belts hebben we tools om de spanning te meten, zo kunt u weer met een gerust hart de weg op.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Manage cookies