USP 1
USP 2
USP 3
USP 4

Informatie en keuzehulp bij Omnium

Omdat Oprichter Jimmi “Jumbo” Bargisen al sinds 2002 fiets-koerierde, wist wat hij van de fiets wilde, hoe deze moest rijden en waartoe hij in staat zou moeten zijn, dus in 2012 ontwierp hij zijn droom fiets.. zo ontstond Omnium. De eerste prototypes leken opvallend veel op het assortiment van nu. Met de huidige toegenomen vraag naar cargo fietsen evolueren de toepassing en relevantie van de Omniums. Net als Larry vs Harry's Bullitt resulteert dit een fantastisch doorwerk product; eigelijk een rijdende klassieker.

De Omnium komt in drie modellen: Cargo, Mini-max en Mini. Alle drie de modellen worden op dit moment geleverd met als V3. Deze versie comnbineert de voordelen van de vorige "Wifi" wat staat voor "Wide Fit"  Met 55 mm-banden op hun respectievelijke ISO 406- en 622-velgen, evenals steekassen voor en achter. Met de verstelbare dropouts waardoor er verschillende opbouwen mogelijks zijn. Dit alles zorgt voor veel comfort, betere grip, meer stabiliteit en flexibiliteit in opbouw. Mocht je levenstijl veranderen dan verader je de opbouw van je Omnium met je mee. Eenmaal een Omnium, dan wil je niet meer anders, kan je niet meer anders en hoef je dus ook niet meer anders.

De Omnium Cargo is een ongelooflijk veelzijdige, lichtgewicht en snelle bakfiets die met gemak zware lasten en grote voorwerpen aankan. Het beste is dat hij onbeladen rijdt als een normale fiets, dankzij zijn slimme constructie en vertrouwde geometrie. De Cargo is tevens het model met de langste wielbasis, wat een zeer stabiel rijgedrag oplevert. De wielbasis zorgt ook voor een grote stabiliteit bij het beladen van de bagagedrager, omdat het gewicht in het midden van het voorwiel en de standaard is geplaatst.

Een echte alleskunner: Wilt u uw nieuwe droombank ophalen? Eenvoudig. Brengt u uw kind vóór het werk naar de kinderopvang? Geen probleem! Neem een ​​computer mee naar het werk of schone kleding voor de sportschool in een waterdichte reistas en je bent klaar om te gaan, bij regen of zonneschijn, het hele jaar door.

Frame Cargo is er in 5 maten
Kies uit: SRAM apex 11-speed / Shimano Deore 11-speed / Shimano Alfine-8 met Gates belt drive.
Max. laadvermogen: Totaal 175 kg
Fietsgewicht: 20 kg
Lengte: 2024 mm
Prijs: vanaf €2999 (exclusief accessoires)

De Omnium Mini Max
is een snelle, lichte, verstelbare en wendbare bakfiets. Hij lijkt op de orginele Omnium Cargo, maar heeft een kortere en compactere wielbasis voor vlottere bochten en smallere parkeerplekken. Hij rijdt als een normale fiets! In tegenstelling tot sommige andere bakfietsen op de markt, voelt de onze vrijwel hetzelfde aan als een normale fiets. Niet zenuwachtig, niet wankel, maar wendbaar en snel. Je zult je binnen enkele minuten aanpassen en je afvragen hoe je het hebt overleefd zonder Omnium in je leven.

Voeg onze "Webbing" nylon vrachtbanden toe voor een supersterk oppervlak dat de hele dag gekke ladingen kan dragen. We hebben ook een sluwe "extender" verleng-stang die als een trombone in het rek schuift om je absurde niveaus van laadvermogen te geven.

Frame Mini Max is er in 5 maten
Kies uit: SRAM apex 11-speed / Shimano Deore 11-speed / Shimano Alfine-8 met Gates belt drive.
Max. laadvermogen: Totaal 150 kg
Fietsgewicht: 19 kg
Lengte: 2024 mm
Prijs: vanaf €2999 (exclusief accessoires)

De Omnium Mini spreekt voor zich. 

Het is een normale fiets met een voordrager op steroïden! Dankzij de handzame omvang is het hanteren vertrouwd en is multimodaal transport een fluitje van een cent. Het rek is ideaal om mee te reizen met een lading die te groot is voor een rugzak, en perfect om hem vooraan neer te zetten waar je hem in de gaten kunt houden. Aanzienlijke belastingen op de Mini zijn geen probleem, zolang ze min of meer binnen de afmetingen van het rek blijven. Het gewicht van de lading heeft zeer weinig invloed op het sturen, wat u verrassend veel vertrouwen geeft, omdat de steun van de bagagedrager rechtstreeks in het frame is ingebouwd. Wij vinden dit de meest speelse bakfiets die er is!

Frame Mini: in 5 maten beschikbaar
Kies uit: SRAM apex 11-speed / Shimano Deore 11-speed / Shimano Alfine-8 met Gates belt drive.
Max. draagvermogen: Totaal 125 kg
Fietsgewicht: 17,5 kg
Lengte: 1658 mm
Prijs: vanaf €2599  (exclusief accessoires)

Opties: De almachtige Titanium Omnium is voor fietsers die alles naar het hoogst mogelijke niveau willen tillen. De prachtig handgemaakte frames vormen een begin voor de ultieme droomfiets, die gewoon niet opgeeft. De materiaal stijfheid, het comfort en de lichtgewicht eigenschappen van Titanium zijn iets volkomen unieks, wat resulteert in een ongelooflijke rijervaring en de duurzaamheid die een leven lang meegaat.

Titanium is een geweldig materiaal voor fietsframes vanwege zijn zeer unieke eigenschappen. Hij zal eenvoudigweg niet roesten onder normale atmosferische omstandigheden, zelfs niet bij pekel, krassen of deuken. Het hoeft niet te worden geverfd of gecoat en heeft geen last van vermoeidheidsscheuren. Het is veel lichter dan staal, weegt bijna 3 kg minder en is nog steeds erg comfortabel om te rijden met een perfecte verhouding tussen stijfheid, sterkte en duurzaamheid. Natuurlijk is het duurder dan staal, maar het zal waarschijnlijk ook langer meegaan dan het menselijk ras. Staal is real, maar titanium is nog realer! Geïnteresseerd? Elk Omnium-model is verkrijgbaar in Titanium. Contacteer ons over de mogelijkheden en de volgende batch-bestelling.

Omnium Electrisch ondersteund
Ondanks dat dat het vanwege het gewicht van de fiets niet nodig is zijn alle Omnium modellen inmiddels te krijgen met geïntegreerde Shimano STEPS EP8 Cargo-krachtbron. De STEPS EP8 is veruit het beste systeem voor een elektrische fiets – we hebben veel opties getest en we zijn er zeker van dat dit de e-bike is die je naar de TOP van de heuvel brengt.

Modellen: E Cargo & E Mini Max
Frame in 5 maten verkrijgbaar
Schakelt met: Shimano Nexus 5 versnellingen di2 Gates Carbon Belt Drive
Maximaal draagvermogen 175 kg
Fietsgewicht: vanaf 28 kg
Vermogen: Je benen + Shimano EP801 (85 Nm)
Batterij: Shimano Steps 504 Watt
Bereik: 80 km
Oplaadtijd: 80% in 2 uur Volledig opladen in 4
Lampen Busch & Müller, Secula (voor), Secuzed (achter) - inbegrepen
Prijs: vanaf €5600 (exclusief accessoires)

De krachtige SHIMANO STEPS-motor is sterk genoeg om de steilste heuvels aan te kunnen, maar toch intuïtief genoeg om u onderweg precies de juiste hoeveelheid ondersteuning te bieden bij elke pedaalslag. Speciaal ontworpen om u het natuurlijke gevoel te geven van fietsen op een normale fiets. Weegt slechts 2,6 kg, een van de lichtste motoren op de markt. Stabiele, soepele, intuïtieve kracht voor verbeterd fietsgedrag gedurende elk deel van de dag. Ondersteunt stevig snelheden tot 25 km/u. Lichtgewicht en toch stijf crankstel voor directe krachtoverdracht. Zowel het crankstel als de rest van de aandrijflijn zijn gebouwd op de bewezen technologie van SHIMANO. Dit geeft u betrouwbaarheid en vertrouwen van de eerste tot de laatste pedaalslag. Aandrijflijn componenten zijn ontworpen om synchroon met elkaar te werken voor ongeëvenaarde effectiviteit en betrouwbaarheid. Gespecificeerd met Gates Carbondrive kettingblad, riem en achtertandwiel voor een onderhoudsarme, duurzame en sterke aandrijflijn. Een crankarm van 165 mm minimaliseert pedaalslagen en zorgt voor een soepele cadans en motorondersteuning.

Lengte – Omnium raadt aan

155 – 165 cm – maat X-Small
165 – 175 cm – maat Small
175 – 185 cm – maat Medium
185 – 195 cm – maat Large
195 – 205 cm – maat X-Large

Wij raden een testrit aan ivm voorkeur in rijpositie en lichaamsverhoudingen!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Manage cookies