USP 1
USP 2
USP 3
USP 4

Hulp bij het kiezen van jouw ideale BULLITT

Elektrisch of niet?

Anders dan andere bakfietsen, is de Bullitt licht en wendbaar. Dit maakt hem snel en makkelijk hanteerbaar. Het is zeker niet altijd nodig om elektrische ondersteuning te kiezen.

Geen zware lading en weinig bergen onderweg?
Overweeg dan de "Original Bullitt". Zonder motor en batterij is, met slechts 22kg, op zijn lichtst en een stuk minder kostbaar. Én natuurlijk ultiem sportief en groen.

Wel zwaar bepakt, steil omhoog of graag altijd "de wind in de rug" Kies dan voor "The Electrified" versie met de betrouwebare E6100 of de sportieve krachtpatser EP8 Wat is het verschil tussen E6100 en EP8

Interne of externe versnellingen?

Gemak: Interne versnellingen zoals Shimano Nexus en Alfine, zijn weggewerkt in de naaf van het achterwiel. Minder onderdelen die door weer en wind gaan. De voordelen liegen er niet om: beter bestand tegen vocht en minder slijtage. Het is zelfs mogelijk te schakelen in stilstand. Een Gates Belt drive maakt het nog onderhoudsarmer.

Sportief, externe versnellingen, tandwielen en derailleurs zitten in het zicht. Dit vraag meer aandacht en onderhoudt maar rijdt lichter, schakelt sneller en heeft een breder bereik. Ideaal voor fietsers die gewend zijn racefietsen of mtb's te rijden en houden van veel schakelen.

Moondog, Lizzard King, Bollocks?

dat zijn gewoon de namen van de kleuren, zowel de eBULLITT als de BULLITT kan in alle kleuren besteld worden. Alleen de RAW, blank aluminium versie is alleen ongemotoriseerd te bestellen.

 

Een Frame kit + Component group maakt samen een fietsbare Bullitt. Natuurlijk wil je iets kunnen meenemen.Kijk hier voor cargo onderdelen en zitjes of maak je eigen opbouw.

Customizen kan door te kiezen voor andere onderdelen zoals bijvoorbeeld zadel, stuur, handgrepen enz.

Zelfbouwen? Doorgewinterde fietskenners kunnen ook een losse, niet electrische, frame kit bestellen en alle de onderdelen zelf bij elkaar zoeken. Vergeet dan niet je dropouts.

eBullitt: Verschil tussen E6100 en EP8:

De E6100 is een lichte, slimme, en duurzame middenmotor van Shimano, ontworpen voor dagelijks verkeer. Hij heeft een behoorlijk power van 60nm en een bereik van meer dan 100km in eco modus. Wij zijn er van overtuigd dat deze motor precies doet wat je van trapondersteuning wil. Hij voelt precies aan wanneer je wat hulp kunt gebruiken en schiet dan even bij. Zo heb je altijd het gevoel het dat je wind in de rug hebt en gaat je batterij extra lang mee. Samen met het vlekkeloze elektronisch schakelsysteem Di2 STePS geeft dit een gevoel van gemak en kan je niet anders meer dan glimlachend op de fiets zitten. 

Eenvoudig gezegd is de EP8 een krachtigere motor. Ontworpen voor eMountainbikes, kan deze je een flink extra zetje van 85nm geven zodat je ook met gemak met bepakking de bergen in kan. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat het verschil voor een grootdeel ook in de firmware zit. De EP8 gaat uit van een sportieve fiets en moedigt sportief rijgedrag aan. Iets wat voor de rijder erg leuk is maar misschien voor de bijrijder minder.

 

Omdat de EP8 een flinke kracht kan geven kan je kiezen tussen een interne Nexus 5-speed naaf die speciaal robuust gebouwd is voor e-bike gebruik of een externe XT 11-speed eigenlijk alleen aan te raden als de fietser gewend is om in zware sportieve omstandigheden zoals mtb'en te schakelen. 
Bij de E6100 motor kun je daarnaast ook kiezen voor de Alfine 11, met Gates belt drive. Natuurlijk ook met Di2 STePS

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Manage cookies